25-nyitógála_beharang

“Zboară păunii” la Gala de deschidere a Zilelor Sfântului Ladislau 2017

“Zboară păunii” este titlul spectacolului pe care îl vor susține în cadrul Galei de deschidere a Zilelor Sfântului Ladislau,  în 19 iunie, de la ora 19, la Teatrul Szigligeti, artiștii Ansamblului Folcloric de Stat din Ungaria și finaliștii concursului televizat de talente folclorice “Păunul și-a luat zborul”.

Spectacolul, organizat de Casa Patrimoniului/Hagyományok Háza, are legătură, ca tematică și ca spirit, atât cu Anul Kodály din Ungaria, cât și cu Anul Sfântului Ladislau. Repertoriul a fost ales din muzica și dansul unor regiuni și sate de unde s-a inspirat și Kodály Zoltán, astfel că va fi evocat folclorul din zone precum Ținutul Secuiesc, Bucovina sau zona Palócföld/Ținutul Paloților (grup etnic maghiar din Ungaria și Slovacia).

În cadrul spectacolului, publicul va putea admira și dansuri din zone precum Ciuc, Voivodeni, Țara Călatei, Sălaj sau Câmpia Transilvaniei.

Pe scenă vor urca artiștii Ansamblului Folcloric de Stat din Ungaria, cântăreața Kubinyi Júlia, gemenii Haraszti, Ansamblul de Dans Cifra/Fastuos din Mera, Ansamblul de Dans de Copii din Jászság (Ungaria), Busai Bori și Makula Zoltán, Ürmös Sándor și Ürmös Sándor jr., Gál Tibor, precum și artiști tradiționali din Ser, Șamșud, Crasna și Cehu Silvaniei.

Intrarea la eveniment este gratuită, însă se va face pe bază de invitație din cauza capacității limitate a sălii.

Invitațiile se pot ridica  începând de marți, 6 iunie, de la sediul organizatorilor Zilelor Sfântului Ladislau – Asociația Sfântului Ladislau, strada Jean Calvin, nr. 1.