33-SZLN_design_nap

Ziua Designului la Zilele Sfântului Ladislau

Marți, 20 iunie, iubitorii de artă sunt invitați să participe la evenimentele din cadrul Zilei Designului, parte integrantă a festivalului cultural Zilele Sfântului Ladislau 2017 (19-25 iunie).

De la ora 15:00, în clădirea administrativă a Cetății Oradea, publicul este așteptat la trei vernisaje. Unul din acestea este 100%  made in Transilvania, unde vor fi prezentate ambalaje realizate de designeri locali pentru produse locale ale unor antreprenori din Transilvania.

De asemenea, va fi vernisată expoziția cu lucrări realizate în cadrul taberei de design de la Cernat (județul Covasna) de către 10 studenți, respectiv proaspeți absolvenți ai specializării design. Scopul taberei este de a conecta cultura obiectelor tradiționale din Ținutul Secuiesc cu designul modern, respectiv realizarea unor piese de mobilier și a unor obiecte de uz casnic care să se integreze firesc într-un mediu contemporan urban.

Nu în ultimul rând, publicul e așteptat la vernisajul expoziției Photo Ludens cu afișe realizate de studenții Universității Creștine Partium.

La ora 15:45, în clădirea M a Cetății Oradea va fi vernisată expoziția Art Generator 3, cu lucrări multimedia – instalații și filme – ale studenților la Secția Arte Plastice din cadrul Universității Creștine Partium.

De la ora 19:00, în amfiteatrul din clădirea nouă a Universității Creștine Partium de pe strada Sulyok István, doritorii vor putea participa la expoziția Mercedes design. În cadrul evenimentului vor fi prezentate machete de mașini Mercedes realizate de studenții Secției de Design a Universității de Artă Moholy-Nagy din Budapesta.

Toate expozițiile vor fi deschise până în 25 iunie și pot fi vizitate după următorul program: 21-23 iunie, între orele 16:00 și 19:00, iar în 24 și în 25 iunie, între orele 11:00 și 19:00.

Evenimentele din cadrul Zilei Designului sunt organizate de Asociația Sfântul Ladislau, Universitatea Creștină Partium, Departamentul de Arte, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București și Universitatea de Artă Moholy-Nagy din Budapesta.