13-darvas_laroche_Simon_Judittal_beharang_orsi

Vizită ghidată în Vila Darvas – La Roche

Vila Darvas – La Roche așteaptă vizitatorii – iubitori de istorie și de frumos – în cadrul Zilelor Sfântului Ladislau, iar duminică, 25 iunie, de la ora 16, Simon Judit, vechea locuitoare a imobilului, îi va ghida pe cei interesați într-un tur plin de farmecul vremurilor de demult.

Pentru a participa la vizita ghidată a clădirii aflate pe strada Iosif Vulcan (fostă Rimanóczy), doritorii trebuie să se înscrie în prealabil și să plătească o sumă simbolică, 1 leu. Înscrierile se pot face până duminică, 25 iunie, la ora 12, la Centrul de Informare Turistică din Cetatea Oradea. În cazul în care vor exista multe persoane interesate se vor constitui mai multe grupuri de vizită, astfel că vă recomandăm să vă înscrieți cât de devreme.

Vila Darvas – La Roche, care este o valoare arhitecturală, istorică și culturală a Oradiei, urmează să fie transformată într-un muzeu Art Nouveau. De altfel, nu de mult, clădirea era locuită de persoane private. Primăria municipiului Oradea a cumpărat, însă, respectivele locuințe și face toate demersurile pentru ca imobilul, construit în prima jumătate a secolului XX, să aibă parte de strălucirea de odinioară.

Recent, Primăria municipiului Oradea a câștigat o finanțare europeană de peste 10 milioane de lei pentru reabilitarea exterioară a clădirii, iar în interior sunt avansate lucrările la transformarea vilei în muzeu Art Nouveau, spațiu expozițional și loc de găzduire a unor evenimente culturale.