15-musica_historica_beharang_orsi

Muzică din secolele XI-XV, în Biserica din Cetate

Biserica romano-catolică din Cetatea Oradea va fi, în 25 iunie, de la ora 17, gazda unui concert de muzică din secolele XI-XV susținut de ansamblul Musica Historica. Evenimentul face parte din Zilele Sfântului Ladislau, festival cultural care se desfășoară între 19 și 25 iunie 2017.

 

Ansamblul Musica Historica a fost înființat în 1988, la Budapesta, iar muzica lor are în spate multe cercetări. Convingerea lor este, de altfel, că fundalul științific nu poate să înlocuiască creativitatea artistică, fiindcă muzica veche este un gen deschis inovațiilor. Ansamblul are la activ peste 1.200 de concerte, atât la festivaluri (Festivalul Kaláka, Zilele Artei de la Veneția, VivaceFest, Festivalul de Muzică Veche de la Miercurea Ciuc, Zilele municipiului Sfântu Gheorghe, etc), cât și la alte evenimente în Slovacia, Italia, Austria, Germania, Polonia, Cehia, Turcia, Slovenia, Letonia, Estonia. De asemenea, iubitorii muzicii au putut să-i asculte pe artiști în cadrul a numeroase emisiuni TV și radio.

Muzicienii au scos pe piață șase CD-uri, au contribuit la două CD-uri ale lui Kobzos Kiss Tamás, precum și în cadrul unor înregistrări cu acompaniament pentru teatru sau muzee.

Începând din 2008, membrii ansamblului susțin cursuri în cadrul Universității de Vară de Muzică Veche de la Miercurea Ciuc.

Vă așteptăm în lumea Musica Historica!