16-Lelkunk_viragai_beharang_orsi

„Florile sufletului nostru” – expoziția ceramistei Kósa Klára

Vernisajul „Florile sufletului nostru” cu lucrări de ceramică create de artista Kósa Klára va avea loc în ziua zero a Zilelor Sfântului Ladislau – 18 iunie, de la ora 18, în Cetatea Oradea. Evenimentul are loc în cadrul Zilelor Sfântului Ladislau, festival cultural care se desfășoară între 19 și 25 iunie 2017.

Kósa Klára, distinsă cu premiul “Maestra Artei Populare”, este membră a organismului public al Academiei Maghiare de Arte. Artista contribuie, de cinci decenii, la păstrarea moștenirii culturale maghiare și la revigorarea tradițiilor culturale. Kósa Klára este o fină cunoscătoare a culorilor, simbolurilor și semnelor din vechime. Lucrările sale – reprezentative, relevante artistic și ușor recognoscibile – conțin, pe lângă ornamente populare simple, elemente precum simboluri ale Grădinei Edenului, muzicanți, dansatori, imagini renascentiste. Arta ei este simultan spectaculoasă și relaxantă.

În cadrul vernisajului, dr. Torda Márta, responsabilă cu legăturile din Bazinul Carpatic în cadrul Ministerului Agriculturii din Ungaria, va rosti un laudatio.

Expoziția va putea fi vizitată, în perioada Zilelor Sfântului Ladislau, din 19 iunie până în 22 iunie, între orele 16 și 19, iar din 23 iunie până în 25 iunie inclusiv, între orele 11 și 19.

Vă așteptăm cu drag!