De la Sfântul Ladislau la Sfântul Ladislau – Pe două roți, fără frontiere

Organizatorii Zilelor Sfântului Ladislau și cei care li se vor alătura vor porni și în acest an – Anul Sfântul Ladislau, în ziua zero a festivalului cultural –, în 18 iunie 2017, într-o tură pe biciclete între Oradea și Biharkeresztes (Ungaria).
În acest an, pe lângă popularizarea în județ și peste hotare a festivalului cultural care se va desfășura între 19 și 25 iunie 2017, unul din obiectivele turei de biciclete este onorarea memoriei împlinirii a 940 de ani de la urcarea pe tron și a împlinirii a 825 de ani de la canonizarea Regelui Ladislau.
Anul trecut, la tură au participat peste 80 de persoane, iar organizatorii speră ca, în acest an, manifestarea să adune peste 100 de bicicliști. Vă așteptăm, așadar cu mic, cu mare, fiindcă cei 20 de kilometri între Oradea și Biharkeresztes vor fi parcurși la o viteză potrivită pentru toți participanții, iar la întoarcere fiecare va putea pedala în ritmul propriu.
Pornirea va avea loc duminică, 18 iunie, la ora 9:30, de la mormântul Sfântului Ladislau – curtea Cetății Oradea, iar punctul de sosire va fi monumentul Sfântului Ladislau din Biharkeresztes. Participanții vor face și o scurtă oprire la Ártánd.
Vă așteptăm cu mult drag!